Един месец след края на strahota.hit.bg


Преди повече от 10 години реших и си направих сайт, старателно и в Notepad, нарекох го strahota.hit.bg. Използвах за неговата направа HTML и CSS. Обаче дойде проклетата дата 01.02.2015 г. (преди близо месец) и той бе заличен от сървърите на Мтел (преди това – Орбител и Спектър Нет) завинаги. Няколко пъти се канех да си запазя кода, но всеки път забравях.

dyrjava4-m

В strahota.hit.bg имаше страница с текстове на Morphine, полезни линкове за Linux, Cisco, Juniper, HTML, като и много картинки. Успях да смъкна всички изображения от сайта ми в hit.bg, като повечето са пренесени в моя блог. Преди 2 месеца порових и намерих и две непубликувани тук картинки (прилежно редактирани в GIMP). На едната аз съм герой, а на другата – пикаещият Румен Петков (или брюкселския Manneken Pis) :).

Последно си обновявах сайта в hit.bg преди 7 години, но оттогава почти не съм му обръщал внимание. Последствие от зарибяването ми с HTML и CSS бяха и сайтовете orisha.hit.bg, както и elejik.hit.bg. Всички те са вече в кибер отвъдното.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

R.I.P. hit.bg. Вероятно стотици хиляди хора са правили първите си HTML стъпки там и за тях този хостинг е една истинска носталгия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s