Бийтбокс композитор (с Incredibox) бях малко аз


Скоро да сте се забавлявали с някой уеб сайт? 🙂 Аз го направих това с голяма страст в началото на февруари…поне за два дена. 🙂

Сайтът incredibox.com не просто забавлява, той зарибява. Това е всъщност един опростен механизъм за улеснено композиране на парчета от бийтбокс семпли, комбиниран с неповторим цялостен дизайн (пеещи човечета с различна визия и символи за всеки семпъл), както и много приятна навигация и управление.  В сайта са налични 3 версии на наборите от семпли като във втората и третата разработчиците дават възможност за запис на направеното музикално произведение, както и опция за неговото споделяне с приятели в социалните мрежи. Срещу заплащане от 69 евроцента (през Pay-Pal) творбата може да бъде изтеглена във WAV (Waveform Audio File Forma) музикален формат. След кратка кореспонденция с хората от Incredibox, стана ясно, че платеното и изтеглено бийтбокс парче може да бъде свободно споделяно, но не може да бъде продавано или да се извличат финансови ползи от работата с него.

incrediboxВ уеб сайта има седмична, месечна и годишна класация за композираните парчета в двете версии (V2 и V3).

В първата версия (от 2009 година) има (отляво надясно на флаш-базриания графичен интерфейс) 3 семпъла за инструменти, 3 за перкусии, 4 за музикални ефекти, 2 за припеви, 2 за гласове и 3 бонус семпъла. Както вече споменах няма възможност за запис и изтегляне на композирано парче.

Във втората версия (излиза през март 2012-та) са включени: 5 семпъла за бийтбокс ефекти, 5 за бийтове, 5 за мелодии, 3 за припеви и 2 семпъла за гласове. Комбинация от някои от тях дава три допълнителни бонус изпълнения. Композираното парче с тази версия е с времетраене 3 минути и 11 секунди.

В трета версия, която излиза през май 2013-та, (за нейната разработка са били нужни между 12 и 14 месеца) има 5 семпъла за бийтове, 5 за музикални ефекти, 5 за мелодии и 5 гласови изпълнения. Както и във втората версия има възможност за запис, а самият запис е с продължителност 50 минути и 20 секунди, отново във WAV формат.

Флора Комаре е СЕО и съосновател на SO FAR SO GOOD, дизайнерската агенция, която стои зад този дигитален забавен музикален проект. Другите, които участват в проекта (все французи) са Ален Дюран (уеб дизайнер), Роман Деламбили (илюстратор и графичен дизайнер) и Пол Малбуре (музикант и звуков дизайнер). Всички те създават проекта Incredibox през 2009 година…“просто за забава”.

За забава и аз споделям първите си опити в бийтбокс композирането (качено в Soundcloud.com):

chapter-one

second

all-over

tudu

Приятно слушане. 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s