Пиди и Онен


“Хей, Пиди, запознай ме с твоя приятел, вече близо половин година ми говориш за него. Само романтични постове в социалната мрежа ФънБръм.ком забелязвам да си разменяте, а хвалбите на гозбите ти са май ежедневие. С тези загадъчни снимки на Клео, не мога да оценя външната му красота. :).” Това съобщение от Кили Медрофска се мъдреше в месинджъра на Пиди Вилиота, творчески директор в малка рекламна агенция.

Пиди отвори своя профил в ФънБръм.ком и с усмивка наблюдаваше веселите коментари под поста на човек с името Клео Дрънков: “Пиди е страхотен готвач, поредното й творение – Манджа с арпаджик, е супер вкусна.”. Следваха 153 харесвания, 34 коментара и 12 споделяния.

В този момент се появи ново съобщение в месинджъра на Пиди: “Здравей мила, искам да ти кажа нещо хубаво”. Пишеше й една от най-добрите й приятелки още от детските й години  – Мери Дриймитова. “Със Сантен ще се женим. Насрочили сме дата за сватбата.”

“О, чудесно. Кога ще е това и къде?”, написа Пиди.

“Съвсем скоро ще ти изпратя официална покана по електронната поща”, отговори й Мери.

***

Онен Пледоф търкаше уморените си очи докато разглеждаше за пореден път сорс кода на програмата, с която се бореше вече трета седмица. Някакъв ред в него имаше нередност, която предизвикаваше бъг в мобилното приложение, което Онен пишеше за голяма корпорация.

Звънна му телефона и той с досада погледна номера.

– Ало, какво искаш, Сантен?

– Здрасти Они, обаждам се да ти кажа, че те каня те на сватба, с Мери ще се женим.

– О, решихте се най-накрая – весело каза Онен – кога ще бъде събитието?

– На 13 ноември в 12:30,  в град К., в ресторант “Златен лук среща сребрист чесън”. Много ще се радвам да ви видя с твоята любима Моника мммм… Фабиански, която май още не съм виждал. Искам да потвърдиш

– Ами не знам дали тя скоро ще идва в страната ни, но ще опитам да я доведа.

– Както и да е, и двамата сте поканени. Хубав ден – каза Сантен и затвори.

Онен продължи щателно да рови из сорс кода на програмата. В един момент той се замисли какво ще подари на сватбата.

***

16 ноември, 10:43, крад К.

В ресторант “Златен лук среща сребрист чесън” се бяха събрали над 70 човека. Половината от тях бяха приятели на Сантен и Мери, но сред тези приятели имаше и такива които не се познаваха помежду си. Такъв бе случаят с Пиди и Онен.

Любовни пламъчета се появиха в погледа на Онен, когато за пръв път зърна ведрото лице на Пиди. Бляскавата й руса коса падаше небрежно върху изящните й рамене, а чаровната й усмивка не спираше да радва хората, с които разговаряше. От своя страна Онен бе доста затворен в себе си, но много талантлив програмист. Скромността му и голямата му загадъчност не му печелеха много приятели, но малкото, с които разполагаше му бяха истински приятели.

Смело Пиди пристъпи към Онен.

– Здравей, аз съм Пиди, приятелка на Мери – каза ведро Пиди и протегна ръка.

– Приятно ми е, Пледоф, Онен Пледоф – срамежливо се здрависа той.

***

След церемонията дойде време за тържественото хапване, някъде към 16:03 часа. След няколко десетки тоста, хората започнаха да разговарят помежду по-освободено, а към 18:48 хората съвсем се разчупиха под звуците на игрива музика.

Видимо превъзбудената Пиди обсипваше с хубави пожелания младоженците, а в един миг тя започна да обикаля масите и да вдига наздравици с другите гости. По едно време тя се оказа на масата на Онен, който с досада слушаше откровенията на приятно почерпения мустакат вуйчо на Мери.

– Хей, как си? – подхвърли Пиди сядайки на стола.

– Чудесно и малко уморен – каза Онен.

– Имаш много чаровни сини очи.

– С такива съм се родил.

– Хайде да танцуваме.

– Ъъъъ, не съм много по танците, но ще опитам, имам нужда от раздвижване.

В рамките на половин час Онен обърна още две питиета и сковаността му бързо изчезна.

– Танцуваш чудесно – каза Онен, поклащайки се в ритъма на балада.

– Обожавам да танцувам, за съжаление рядко го правя с моя приятел Клео. Той работи в много далечна страна и се виждаме през няколко седмици – сподели Пиди с леко минорен тон.

– Странно и при мен е така. Приятелката ми Моника също е много далече, но постоянно се чуваме и пишем.

***

17 ноември. 09:37, град К.

Замечтани и хванати ръка за ръка Онен и Моника стояха в лобито на хотела. Сутрешните слънчеви лъчи в хладния ноемврийски ден обливаха мрамора на рецепцията, а младата рецепционистка се луташе из регистрациите на гостите. Сватбеният купон продължи до много късно, а Пиди и Онен останаха неразделни цяла вечер, а и след това.

– Невероятна вечер – каза Онен.

– Направо незабравима – отвърна усмихната Пиди.

– Ти си най-чаровното момиче, което съм срещал в живота си.

– А ти си най-романтичния програмист на света.

След малко звънна смартфона в десния джоб на Онен.

– Здравей, Моника. Искам да ти кажа нещо много важно – последва 5-секундна пауза в която се срещнаха погледите на Онен и Пиди. – Искам да си останем само приятели. Не ме разбирай погрешно, но дълго време сме отдалечени един от друг, а аз искам да живея с човека, с когото обичам.

Онен започна бавно да се отдалечава от Пиди, нервно закрачи из лобито на хотела и започна да говори тихо по мобилния апарат.

– Да, май това бе всичко – изведнъж изкрещя Онен.

Той смъкна смартфона от ухото си и погледна в земята. След малко Онен незабележимо натисна бутон на мобилен телефон в левия джоб на панталоните си.

На дисплея на смартфона се появи: “Моника ви търси”. Романтичната мелодия продължи да свири  още няколко секунди, след което Онен прекъсна звъненето от смартфона.

Пиди замечтано гледаше картината до рецепцията, изобразяваща есенен пейзаж. Тя се обърна, взе смартфона си и седна на канапето. Излезе от собствения си профила в ФънБръм.ком и отиде на началната страница на социалната мрежа. След кратко размишление написа в полето потребител: cleodryn@mailchence.com и въведе парола: ob143mp1d1.

Пиди промени полето “Връзка” в профила на Клео Дренков от “В отношение с Пиди Вилиота” на “Необвързан”.

Advertisements

One comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s