Нарисувай коледна картичка с програмката Pixarra


Или как може да имате едно художествено ателие за по малко от 20 мегабайта

Предполагам някои от вас изпитват особено желания да направят малък дар за своите близки и под формата на картички, които да дадат допълнително настроение. Ако не ви се занимава с купуването на картони, платна, четки, бой и др., и ви мързи да заемате определена площ от домашното си пространство за процеса на рисуване, то можете да опитате и нещо дигитално, което да  създава картини изцяло да изглеждащи като “живи”.

Решението се нарича Pixarra TwistedBrush (програмката е около 16 MB). Няма да ви описвам възможностите на софтуерчето, въпреки че то предлага изключително голямо разнообразие от интересни четки, инструменти и боички.
Направих две картинки пробно и определено бях много очарован (не правя реклама на разработчика, просто програмката ми допадна много).
Големият недостатък е липсата на усещане за истинското рисуване с моливчета, четки и боички, но все пак пълно щастие няма.

Предполагам, че чрез софтуерчето eнтусиазираните от вас любители и професионалисти художници (които не са си играли с Pixarra TwistedBrush) биха отделили повече време за творчество пред компютъра в дома или в офиса.
В мен се върна желанието за творчество и определено бих се възползвал от малкото свободно време по празниците (надявам се) да направя още картинки с програмката.  🙂

Първата наивна проба отне не повече от 30 минути:

И малко по-конкретно и зимно:


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s